Трофімцева: Завоювати нові ринки допоможуть аграрні аташе

10 листопада 2016, 19:00 1680

Для того щоб збільшувати експорт української сільськогосподарської продукції, необхідно систематизувати державну підтримку виробника, наприклад, шляхом створення торговельних представництв у регіонах, які є найбільш цікавими для наших експортерів.

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Сьогодні українська аграрна галузь та зовнішня торгівля активно розвиваються. Для того, щоб українські виробники змогли зайняти серйозні позиції на зовнішніх ринках, ми маємо підтримувати їх з боку держави, у тому числі шляхом створення повноцінних торговельних місій», — сказала вона.

За словами Ольги Трофімцевої, присутність у рамках таких торговельних місій аграрних аташе є нагальною необхідністю, зважаючи на важливість аграрної торгівлі для України.

«Кожен регіон, наприклад, Субсахарна Африка чи Південно-Східна Азія, мають свої особливості. Для того щоб український виробник зміг активно вести бізнес на цих ринках, йому необхідно отримати повну інформацію про нього, мати профільного спеціаліста на місці, який може надати професійну підтримку з різних питань, опрацювати запити і відповісти на них», — відмітила заступник міністра, додавши, що справжній прорив можливий лише при умові спільних зусиль бізнесу та держави.


Для довідки: нагадаємо, українська аграрна галузь сьогодні забезпечує 40% від усіх експортних надходжень до країни.