Спрощено умови торгівлі через українсько-польський кордон

12 травня 2022, 15:10 1006

Facebook // Міністерство економіки України

Задля спрощення торгівлі через українсько-польський кордон польська сторона ухвалила рішення забезпечити роботу ветеринарних і санітарних служб у режимі 24/7. Для цього працівники відповідних служб будуть переведені на українсько-польський кордон.

Таке рішення було прийнято під час зустрічі віцепрем’єр-міністра Польщі Генрика Ковальчика та першої віцепрем’єр-міністра — міністра економіки України Юлії Свириденко, повідомляє Міністерство економіки України. 

Також буде спрощено контрольні процедури. Зокрема, лабораторні дослідження можна буде робити не на кордоні, а в місці призначення, що значно скоротить час перетину кордону.

Юлія Свириденко

«Ми також домовилися усунути бар‘єри у торгівлі продукцією тваринного походження, зокрема свинини. Для України важливо забезпечити транзит свинини, яловичини та баранини до третіх країн через територію Польщі, що вимагає відповідних ветеринарних рішень».

Вона підкреслила, що Україна та Польща будуть більш ефективно використовувати усі модальності для перевезень, зокрема контейнерні перевезення через польські порти.