Розвиток логістики у напрямку ЄС продовжиться у 2023 році

03 лютого 2023, 12:41 1653

Український уряд продовжить розвивати логістику на кордоні з Європейським Союзом у 2023 році.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на Спільному засіданні уряду України та Єврокомісії, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, планується відкриття нових та збільшення пропускної спроможності наявних пунктів пропуску на кордоні з ЄС, а також будівництво доріг, мостів та залізничних колій, які відіграють критичну роль для українського експорту.

«З першого дня повномасштабного вторгнення спільно з Євросоюзом працюємо над розвитком інфраструктурних проєктів розбудови альтернативних логістичних маршрутів. Зокрема, за останній рік на кордоні з державами ЄС відкрили новий автомобільний пункт пропуску, збільшили пропускну спроможність ще двох існуючих пунктів та покращили залізничну логістику на кордоні.

Окрім цього, розраховуємо, що цьогоріч продовжимо Угоду про лібералізацію перевезень автотранспортом Україна – ЄС, термін дії якої завершується в червні. Завдяки їй українські перевізники отримали вільний доступ до європейського ринку, що своєю чергою позитивно вплинуло на товарообіг України та ЄС», — заявив Олександр Кубраков.

Він також закликав європейських колег підтримати продовження «зернової ініціативи».

Уточнюється, що з початку повномасштабного вторгнення на західному кордоні з ЄС вдалось відкрити новий автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ» (на кордоні з Румунією), збільшено пропускну здатність пункту «Краківець» (на кордоні з Польщею), а також відновлено роботу на залізничному маршруті «Рахів – Валя Вишеулуй» (до Румунії).