Kernel продає ще один елеватор на Полтавщині

10 травня 2024, 10:31 6037

Антимонопольний комітет України надав дозвіл на продаж елеватора у Полтавській області.

Про це говориться у повідомленні АМКУ.

«Надано дозвіл ТОВ «Лонмар» частки у статутному капіталі ТОВ «Хорольський елеватор», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», — говориться у повідомленні.

За даними YouControl, засновником ТОВ «Хорольський елеватор» є компанія «Кернел-Трейд». Власник ТОВ «Лонмар» — Катерина Лодба.

У липні 2022 року АМКУ дав добро ТОВ «Лонмар» (м. Миколаїв) на придбання у Kernel ТОВ «Сібкор Елеваторна Компанія Галещина» (селище Нова Галещина, Козельщинський р-н, Полтавська обл.).


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.