Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.
Як зазначається, сільськогосподарські підприємства наростили обсяги виробленої продукції на 11%, а господарства населення, на які припадає дві третини сільськогосподарського виробництва, зменшили обсяги продукції на 3%.
«Збільшення обсягів валового виробництва відбулось за рахунок збільшення аграрними підприємствами обсягів виробництва м«яса в живій вазі на 22,7% та вирощування сільськогосподарських тварин на 13,2%, в тому числі свиней на на 15,1%, птиці свійської на 13,2%», — йдеться у повідомленні.
Поголів«я свійської птиці станом на 1 лютого 2021 р. становить 10,4 млн голів, що більше до відповідної дати попереднього року на 0,7 млн голів, або на 7,0%, свиней — 374 тис. голів, що більше на 45,7 тис.голів, або на 13,9%.
«Відтак за темпами валового виробництва сільськогосподарської продукції у січні 2021 року Львівщина посідає 4 місце серед регіонів України, за обсягами — 9 місце» — зазначила начальник департаменту розвитку АПК Людмила Гончаренко.