Виробництво цукру в Україні впало на 15%: названі причини

05 лютого 2019, 13:54 2020

В Україні за результатами 2018/2019 МР виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше ніж попереднього року. 

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини. Як повідомлялось раніше, в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою — 16,47%.

Лідером з виробництва цукру, по традиції, стала Вінницька область — 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. — 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. — 222,5 тис. т цукру.