Представник уряду: Економіка та інфраструктура України працюватимуть за будь-яких умов

22 лютого 2022, 12:46 710

Джерело фото: AgroPortal.ua

Економіка та інфраструктура України працюватимуть нормально за будь-яких обставин.

На цьому наголосив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка під час Українського зернового саміту.

«Головне — відсутність будь-якої паніки. Навіть в умовах, коли очевидно, що всі готуються до якоїсь відкритої агресії з боку Російської Федерації.

Відсутність паніки як у бізнесі, так і у владі, говорить про те, що наша здатність адаптуватися до роботи у будь-яких умовах є надзвичайно потужнім капіталом», — вважає Тарас Качка.

За його словами, українці навчилися ще в 2014-му реагувати на будь-які виклики: фізичного знищення інфраструктури, заводів, захоплення об’єктів і знищення майна.

«Незважаючи на всі ці безпекові ризики, економіка відновлюється. Уряд, можливо, не такий ефективний, як бізнес, але достатньо активно навчився реагувати на ці виклики», — нагадав заступник міністра економіки.

Тарас Качка навів найсвіжіший випадок, коли всі ЗМІ облетіла інформація про блокаду Чорного та Азовського морів.

«Незважаючи на політичні складові цих меседжів, буквально за 24 години всі зрозуміли, що великого впливу на стабільність постачань з України немає.

Ми готові максимально вкладатися в те, щоб безпека руху по морю була настільки стабільною, наскільки це можливо у даних обставинах. І це додає довіри до України. Це те, що ми точно бачимо на зерновому ринку», — зазначає Тарас Качка.  

Він додав, що головним меседжем від уряду є забезпечення нормальної роботи інфраструктури та портів за будь-яких обставин.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua