Позиція Польщі свідчить, що переговори щодо вступу України до ЄС уже почались

15 вересня 2023, 15:26 1419

Позиція Польщі стосовно українського зерна свідчить про те, що сільськогосподарська частина переговорів щодо вступу України до ЄС уже фактично почалась.

Таку думку висловив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка у Facebook.

«Нарешті Польща сказала правду щодо українського зерна. Йдеться не про цей сезон, а про умови вступу України в ЄС. Про це дуже чітко заявив міністр аграрної політики Роберт Телус», — зазначив він. 

Як відомо, польський міністр вимагає продовження заборони на імпорт українського зерна до європейських країн не тільки до кінця року, а до моменту вступу України до ЄС.

«Фактично Польща бореться за liberum veto на Україну без будь-яких пояснень. Тому ми і будемо до кінця стояти на тому, що дії Польщі по відношенню до українського зерна помилкові, неправомірні та шкідливі для польських, українських і всіх фермерів ЄС», — додав він. 

Тарас Качка в коментарях пояснив, що аграрний блок польського уряду «емоційно нав'язує свою позицію без можливості нормальної розмови».

«З усією повагою, я хочу нормальної розмови. Те, що пропонується — погодитися на аграрне упокорення, бо вам так треба. Це нонсенс у будь-якому контексті», — додав торговий представник.