Визначено топ продуктів харчування, які українці найбільше замовляють онлайн

09 вересня 2023, 15:10 2724

Найпопулярніші продукти за останні три місяці — куряче філе, цукор, банани і солодкі батончики. Серед напоїв попитом користувалися мінеральна та солодка вода, а також пиво, що є характерним для спекотного сезону.

Такі результати дослідження мережі Varus за підсумками онлайн-продажів літа-2023, зроблених на основі замовлень через сайт торговельної мережі.

Окремо у Varus зазначили, що за літо спостерігали підвищений попит на ще один алкогольний напій — віскі.

Серед кондитерських виробів на першому місці в українських поціновувачів солоденького беззаперечним лідером є торт «Наполеон».

Окремо слід відзначити таку товарну категорію як морозиво, адже влітку вона користується підвищеним попитом. Так, серед онлайн-замовлень на сайті торговельної мережі було понад 8 т морозива, що еквівалентно 60 тис. пачкам. Найбільше до душі клієнтам Varus прийшлося морозиво з вареним згущеним молоком, пломбір та смак із курагою, чорносливом та арахісом.

Окрему увагу аналітики мережі Varus звернули на те, які саме продукти харчування були популярні серед клієнтів онлайн-замовлень протягом усього дня. Беззаперечним лідером українців стала піца, її буквально готові їсти на сніданок, обід та вечерю й замовляють протягом усього дня. Ще з цікавого, що у ранкові години, окрім піци, також часто замовляють салат «Оселедець під шубою».


Для довідки: Varus — національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового ритейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість — 103 супермаркети у різних містах України.