Картопля не пережила окупацію. Надлишок нетоварний

23 квітня 2022, 08:00 22667

В Україні достатня кількість картоплі, але регіони, де знаходяться найбільші сховища, до цього часу перебувають в окупації або ж були тимчасово окуповані. За цей час на складах не було електроенергії, і продукція, яка там зберігалася, втратила товарну якість.

Про це розповів директор ТОВ «Агріко Україна» Микола Гордійчук під час онлайн-мітапу «Картопля: як перетворити народну гру-забаву на бізнес?».

«Найбільші постачальники овочів знаходяться на півдні, де за період окупації продукція зберігалася не в зовсім належних умовах. Зараз лише у Львівській та Тернопільській областях, де не було бойових дій і відключення електроенергії, картопля на складах нормально зберіглася», — зазначає Микола Гордійчук.

За його словами, зараз в Україні значно знизився попит на картоплю порівняно з показником минулого року. Виробники очікували, що продажі ростимуть в обсязі, але вони просіли порівняно з першими двома тижнями від початку війни.

«Можливо, населення закупило картоплю наперед, оскільки це продукт тривалого зберігання. До того ж за кордон виїхало багато жінок, які вдома раніше готували страви з картоплі. Чоловіки ж можуть обходитись більш простою їжею», — пояснює зниження попиту на картоплю Микола Гордійчук.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua