Канадці оцінять систему контролю в птахівництві України

14 травня 2019, 15:52 1603

Місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA) 13 травня поточного року в Україні розпочала свою роботу з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці.

Як говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, місія працюватиме на території нашої держави впродовж наступних двох тижнів.

Представники Держпродспоживслужби ознайомили колег із вітчизняною законодавчою базою, структурою, функціями і повноваженнями відомства, його територіальних органів та мережею державних лабораторій, системою заходів контролю за здоров«ям птиці, процедурами державного контролю тощо.

Вони обговорили вимоги до біобезпеки на птахофабриках, механізми реакції на спалахи хвороб птиці, програми контролю та сертифікації продукції на експорт. Сторони обговорили систему контролю захворювань птиці, включаючи ВПГП та Хворобу Ньюкасла, питання реєстрації птахогосподарств та системи простежуваності, що діють в Україні.

Місія працюватиме у Львівській, Черкаській, Вінницькій та Київській областях.

Інспектори ознайомляться з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи,  регіональних лабораторій, територіальних органів Держпродспоживслужби, прикордонного інспекційного пункту, підприємств з виробництва продукції птахівництва та подвірних господарствах в зазначених областях.