ЄБА закликає розпочати підготовку підзаконних актів по органіці

09 серпня 2018, 16:52 1719

Європейська бізнес асоціація (ЄБА) закликала владу України приступити до підготовки підзаконних актів, необхідних для впровадження закону про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Про це йдеться в повідомленні ЄБА.

Як зазначається, минулого тижня Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», який покликаний вдосконалити правове регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, а також гармонізувати українське законодавство у відповідності до законодавства ЄС в даній сфері.

«Органічне сільське господарство — важливий нішевий ринок. І для того, щоб розвивати даний напрямок в Україні, необхідно підвищувати обізнаність як фермерів, так і споживачів щодо того, яка продукція є органічною та яка роль їй відводиться у забезпеченні продовольчої безпеки країни», — говориться у повідомленні.

Як ввважають у ЄБА, сьогодні всі — держава, бізнес, фермери, бджолярі, науковці та інші зацікавлені сторони — повинні об»єднувати зусилля для того, щоб знайти спільні рішення для забезпечення сталого та безпечного майбутнього.

«В Україні органічне виробництво тільки зароджується. Новий закон — важливий крок для розвитку галузі, але потрібно не забувати, що основний документ встановлює лише загальні принципи, а більш конкретні вимоги міститимуться у підзаконних актах, для розробки яких маємо рік до того, як закон дію набуде чинності. Європейська Бізнес Асоціація сподівається, що підзаконні нормативно-правові акти будуть напрацьовані вчасно, із залученням  експертного середовища та бізнесу», — підсумували у ЄБА.