Дунайське пароплавство домовилось про перевалку на рейді в Румунії

23 жовтня 2022, 12:10 3732

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) досягнуло рамкової домовленості з TTS Group S.A. щодо можливості здійснення перевалки на рейдових стоянках порту Констанца (Румунія).

Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що румунська TTS Group S.A володіє найбільшим річковим флотом на Дунаї, який налічує майже пів тисячі суден (800 тис. т). У TTS власні термінали у Констанці та 7 річкових у портах Дунаю. Групі компаній також належать 8 плавкранів.

«Партнери підтвердили можливість здійснення перевалки на рейдовій стоянці Констанци за схемою баржа-судно, УДП отримало відповідні цінові пропозиції», — написав Москаленко.

За його словами, рейдова перевалка дозволить пароплавству значно пришвидшити обертання флоту. Адже очікування в черзі на розвантаження у терміналі порту зазвичай забирає занадто багато часу. Але найголовніше, УДП зможе пропонувати власникам вантажів (українським аграріям або трейдерам) увесь логістичний ланцюжок «під ключ» — від перевалки в річковому порту до завантаження на морські судна.

«Нова логістична модель УДП успішно конкурує з прямими відправками морських суден з Ізмаїлу. Адже українські річкові порти не можуть обслуговувати судна великого тоннажу, які здатні заходити у Констанцу», — наголосив він.

Москаленко зазначив, що наразі діяльність УДП найбільше пов’язана з Румунією. Понад половина вантажів цього року доставлена українськими суднами у румунські порти.