DOT контролюватиме постачальників харчових продуктів у військових частинах

31 липня 2024, 17:25 612

DOT запустив пілотний проєкт із контролю постачальників безпосередньо під час приймання харчових продуктів у військових частинах. Проєкт впроваджено в декількох регіонах. Він триватиме місяць, і у разі успішної імплементації буде масштабований по всій Україні.

Про це повідомив Державний оператор тилу.

Розповіли, що команда DOT виїжджає у військові частини та перебуває там у момент приймання товарів від постачальника. Раніше така перевірка не була передбачена, проте це сприятиме ретельнішому контролю виконання відвантажень постачальником.

«Зокрема, фахівці з контролю якості DOT перевіряють якість продукції, супровідні документи, чи порушується температурний режим транспортування та товарне сусідство, відповідність товару вимогам та заявці, й чи збігається кількість по документах та по заявці. У разі виявлення зауважень подаємо скаргу контрагентам, й вони зобовʼязані в найкоротші терміни поставити продукцію належної якості», — йдеться у повідомленні.

У DOT зазначають, що їхнє завдання — йти глибше, ніж просто контроль постачальників щодо вчасності та повноти постачань. Зокрема, планується спростити систему зворотного зв'язку щодо якості товару як від військової частини, так і постачальника.