DLG започаткувала нагороду за аграрні та харчові інноваційні рішення

10 червня 2024, 15:30 780

Нагороду DLG-Impulse Pitches за інноваційні продукти в галузі клітинного сільського господарства та продуктів харчування, альтернативних джерел білка, морських водоростей та комах, а також вертикального землеробства, аквапоніки та аквакультури буде присуджено на виставці EuroTier's Inhouse Farming — Feed & Food Show.

Реєстрація на участь у конкурсі стартувала і завершиться 26 липня 2024 року, говориться у повідомленні компанії. DLG.

Експоненти виставки Inhouse Farming — Feed & Food Show, що відбудеться у листопаді 2024 року паралельно з виставкою EuroTier, тепер можуть подавати нові рішення на здобуття нагороди, яка відзначає інноваційні продукти, концепції та технології, що мають практичну цінність.

У компанії пояснили, що конкурс «DLG Impulse Pitches: Внутрішнє сільське господарство, корми та продукти харчування», що вперше проводиться на EuroTier, підкреслює важливість нових концепцій у ланцюжку створення вартості продуктів харчування та кормів. Номіновані продукти покажуть потенціал, який пропонує закрите землеробство, зокрема вертикальне землеробство, а також альтернативне виробництво кормів та продуктів харчування. Концепції повинні бути готовими до практичного застосування на ринку. 

Нагородженими можуть бути часники виставки, а також будь-які компанії, що постачають продукцію, концепції або технології для компаній-експонентів. Ключовим критерієм є те, що номіновані інновації повинні сприяти розвитку сільського господарства в закритому ґрунті — сектору, який все ще перебуває на стадії розвитку. Продукти або концепції є прийнятними у таких галузях: клітинне сільське господарство та продукти харчування, альтернативні джерела білка, водорості, комахи, вертикальне землеробство, аквапоніка та аквакультура. Допускається подання спільних заявок.

Нейтральне і незалежне журі експертів складе шорт-лист найбільш інноваційних концепцій напередодні EuroTier, провідної виставки тваринництва, в межах якої проходить шоу Inhouse Farming, Feed & Food. Номіновані компанії запрошуються представити свої інновації на EuroTier 2024 у вигляді «імпульсних пітчів» (Impulse Pitches) перед експертною аудиторією, включно із журі, яке обере та оголосить переможців на місці. 

Критерії оцінки включають ступінь інноваційності, практичну значущість, економічну життєздатність, а також внесок у захист навколишнього середовища та енергоефективність. 

«Багато стартапів прагнуть зробити свій внесок у покращення сільськогосподарських та продовольчих систем за допомогою своїх бачень та ідей. DLG надає ідеальну платформу, яка сприяє відкритому обміну з цими підприємницькими компаніями для успішної трансформації сільського господарства та харчової промисловості. Імпульсні пітчі DLG пропонують чудову можливість привернути увагу потенційних інвесторів та провідних експертів до інновацій», — говорить керівник відділу досліджень та інновацій Центру компетенцій DLG «Сільське господарство» д-р Нільс Борхард.

Виставка Inhouse Farming  Feed & Food Show відбудеться з 12 по 15 листопада 2024 року на виставковому майданчику в Ганновері, Німеччина, і стане прем'єрною подією EuroTier 2024, провідної світової виставки професійного тваринництва та управління тваринництвом.