Британські ферми переходять на робототехніку

05 липня 2022, 19:00 2191

Компанія Small Robot Company (SRC), британський агротехнологічний стартап для стабільного землеробства, повідомила про запуск своїх комерційних роботизованих послуг Per Plant Farming.

Пілотні випробування в цьому сезоні показали, що застосування гербицидів можна скоротити приблизно на 77%, а добрив — на 15%, пише iFarming.

Як зазначається, це перша у Великій Британії повністю автономна служба сканування врожаю, яка буде застосована цієї осені приблизно на 50 фермах протягом вегетаційного періоду 2022-2023 років.

Завдяки роботизованій системі проводиться сканування поля, щоб зрозуміти, де знаходиться кожна рослина, і що потрібно для досягнення оптимального результату. Система легка та надійна, сільськогосподарська машина здатна годинами знаходитися в полі за будь-яких умов. На відміну від трактора він легкий, що значно зменшує ущільнення ґрунту.

Потім усі дані обробляє система штучного інтелекту, яка створює карти живлення та захисту рослин. Ця інформація використовується для інформування про внесення добрив зі змінною нормою та для точного внесення гербицидів за допомогою розпилювачів з управлінням форсунками та секційним управлінням.

«У зв'язку з ростом виробничих витрат фермери відчувають усе більший фінансовий тиск. До 90% капіталовкладень втрачається, що економічно і екологічно невигідно. Одні тільки добрива складають значну частину сільськогосподарських витрат. Робототехніка дає величезні можливості. Один лише точний моніторинг може забезпечувати швидку користь, оптимізуючи наявні в господарстві обприскувачі для внесення гербицидів та добрив», — коментує президент і співзасновник Small Robot Company Сем Уотсон Джонс.