Україна та Білорусь почнуть спільне виробництво комбайнів

26 грудня 2016, 11:57 3098

Україна і Білорусь планують організувати ряд спільних виробництв, в тому числі, сільськогосподарської техніки спільно з холдингом «Гомельмаш».

Про це йшла мова в рамках зустрічі заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юрія Бровченко та заступника міністра промисловості Білорусі Дмітрія Корчика, інформує прес-служба МЕРТ.

«Розвиток співпраці у сфері машинобудування — один із головних пріоритетів українсько-білоруської співпраці. У підготованій Дорожній карті з розвитку співробітництва на 2017-2020 роки відображені у першу чергу проекти машинобудівництва, зокрема виробництва тракторів, зерно- і кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівної і комунальної техніки», — розповів Юрій Бровченко.

Його білоруський колега Дмітрій Корчик підтвердив, що «промисловість України та Білорусі доповнюють один одного та постійно зростають».


Для довідки: за 8 місяців 2016 року товарообіг між країнами склав $2,3 млрд, що на 9% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року (з них $537,4 млн — український експорт та $1,76 млрд — імпорт).