Експерт: Мінімальний обробіток ґрунту економить паливо вдвічі

20 листопада 2019, 15:16 3265

Аграрії намагаються мінімізувати витрати на обробіток ґрунту: ЗЗР, амортизація техніки, паливо, робоча сила, через що переходять на мінімальний обробіток ґрунту або ж технологію no-till.

Таку думку висловив менеджер з розвитку продажів техніки компанії «Суффле Агро Україна»Роман Яценко в коментарі для AgroPortal.ua.
 
«При посіві звичайним посівним комплексом розхід палива становить близько 8-10 л/га, тоді як при посіві сівалкою за мінімальною технологією витрачається лише до 6 л/га», — каже Роман Яценко.  
 
Також представник компанії «Суффле Агро Україна» додає, що потрібно дивитися, за якоютехнологією працює техніка. SKY Easy Drill дає змогу сіяти напряму без жодного обробітку, при цьому затрати палива на гектар будуть складати до 6 л/га. Якщо ж працювати за mini-till, обробити ґрунт до 10 см та відразу сіяти, в такому випадку на цикл по посіву витратиться близько 12 л/га. Для повного циклу вирощування та збирання врожаю при мінімальному обробітку ґрунту витрати на паливо становитимуть 40-50 л/га.

«N.B!» SKY представила унікальний посівний комплекс з можливістю висіву чотирьох культур одночасно

«Якщо ж брати стандартну технологію: оранка, культивація, посів і збирання — на повний цикл виходить 80-90 л/га. При цьому не рахуються інші витрати, зокрема амортизація техніки та витрати часу», — додає Роман Яценко.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua