Про це розповів голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка, пише «Інфоіндустрія».
При цьому, за його словами, тільки 70 тис. т даних обсягів забезпечені технологією регульованого газового середовища. Решта оснащені звичайним холодильним обладнанням, або й взагалі його не мають.
«Така ситуація впливає, в першу чергу, на тривалість зберігання, а тому навесні, коли починається потепління, більшість сховищ доводиться розкривати, а продукцію кудись дівати», — сказав Дмитро Крошка.
В «Укрсадпромі» наголосили також на важливості сортування і пакування продукції.
«Якщо ми хочемо завойовувати зовнішні ринки, то маємо подбати не лише про сучасні технології зберігання, але й сортування і пакування, все в комплексі. Бо нема сенсу в регульованому газовому середовищі, якщо ми не знаємо, як доставити продукцію свіжою і високоякісно, скажімо, в Індонезію чи Лівію, де торік відкрилися для нас нові ринки», — вважає голова «Укрсадпром».