Насіння кукурудзи від USAID отримають більше 700 українських аграріїв

01 травня 2023, 19:00 1917

Понад 700 агровиробників найближчими днями отримають насіння кукурудзи бренду DEKALB від компанії Bayer у межах ініціативи, що виконується Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, доставку насіння кукурудзи вже почала здійснювати Всеукраїнська асоціація громад.

«Через погіршення рентабельності культури та складні погодні умови минулого сезону українські агровиробники знижують посівні площі під кукурудзою. Водночас до війни Україна займала провідні позиції серед експортерів кукурудзи. Культура також є важливою на внутрішньому ринку — для переробників, зокрема виробників комбікормів, м’яса і молочної продукції. Щоб підтримати виробників кукурудзи в Україні та забезпечити пропозицію зерна на внутрішньому ринку та для експорту, USAID спільно з «Байєр Україна» передають агро ММСП (мікро-, малим та середнім підприємствам) понад 15 тис. посівних одиниць насіння кукурудзи. Це дозволить аграріям виростити та поставити на ринок понад 200 тис. т врожаю кукурудзи», — говориться у повідомленні.

Уточнюється, що ця допомога — частина ширшої підтримки від USAID, яка надає агровиробникам також добрива, насіння соняшнику і кукурудзи, а восени передала рукави та модульні сховища для зберігання зерна та співфінансує дієві бізнес-плани малих і середніх агропідприємств із виробництва і переробки агропродукції.