Майбутнє у рослинництві — за біопрепаратами

13 червня 2024, 14:27 953

Після 5 років використання біопрепаратів у фермерському господарстві «Світ Ланів» уже не бачать подальшого існування та розвитку без продуктів BTU.

Про це розповів директор ФГ «Світ Ланів» Олександр Єгоров під час панельної дискусії «Біологізація в агро. Кроки до втілення» в межах дводенного форуму Agro Ukraine Summit. 

Підприємство багато років поспіль використовує у своїх технологіях мікоризні препарати, біофунгіцид Склероцид та має значний досвід оздоровлення ґрунту.

propData.content.image
Олександр Єгоров, директор ФГ «Світ Ланів»

Ґрунт — це основний інструмент аграрія, і ощадливе ставлення до нього та подальший розвиток господарств неможливі без використання біологічних препаратів. Навантаження, яке дають мінеральні добрива, призводить до окислення ґрунтів, і вийти з цієї проблеми можна лише вапнуванням або застосуванням органічних добрив. Ми за рекомендацією BTU прийняли рішення йти до оздоровлення ґрунту шляхом застосування органічних добрив і будемо розвиватися в цьому напрямі. Завдяки науковцям BTU ми спростили для себе перетворення гною на компост, і це буде дуже ефективно для господарства і подальшого інвестування у виробництво.

Олександр Єгоров розповів, що цього року заклали нові дослідні ділянки з використанням біологічного інсектицидного захисту, адже аграрій переконаний, що у виробництві потрібно більше схилятися до застосування біопрепаратів — за ними майбутнє.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua