На українському продовольчому ринку круп’яні культури користуються стабільним попитом, який за ефективністю нічим не поступатиметься високорентабельним олійним — соняшнику та ріпаку.
Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА, зазначаючи, що аграрії Київської області поточного року збільшили посіви гречки до 46%, проса — до 60% порівняно з минулорічними.
Відзначається, що аграрії Білоцерківського району вирощують гречку лише української селекції. Вона є адаптованою до навколишнього природного середовища та має високу нектаропродуктивність, що сприяє розвитку місцевого бджільництва.
Загалом господарства пристоличного регіону вже обмолотили гречки на площі 1,3 тис. га (12,6%), намолотили 2,1 тис. т із середньою врожайністю 16,16 ц/га, проса — на площі 3,3 тис. га (69%), намолотили 5,75 тис. т із урожайністю 17,4 ц/га. Збір урожаю круп’яних культур триває.