Кооперативи перепрофільовуються з ягід на овочі

25 квітня 2022, 08:00 1259

З початку війни в Україні деякі кооперативи перепрофілювалися: наприклад, з вирощування ягід перейшли на овочі. Саме так вони хочуть допомогти країні вистояти та забезпечити населення продовольством.

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії «Контінентал Фармерз Груп» і відзначили, що уже кілька років поспіль підтримують кооперативний рух. За цей час створено приблизно 30 сільськогосподарських об’єднань — серед них ягідні, молочні, пасічні. 

«Агрохолдинги з великим земельним банком та невеликі фермерські господарства сьогодні стали єдиним аграрним фронтом. Підтримують одне одного, допомагають із забезпеченням насіння, добрив та ЗЗР — працюють заради перемоги та кожного українця», — говорять у компанії.

Одним із кооперативих об’єднань, яке підтримав «Контінентал», став кооператив «Ягідний рай», який працює на Хмельниччині з 2017 року. Починали з малини, згодом додали полуницю, але цьогоріч роблять акцент на овочах: картоплі, цибулі, буряках, редисі, огірках, помідорах, зелені. 

«Контінентал Фармерз Груп» передала кооперативу 3,5 т власної насіннєвої картоплі, а також профінансувала придбання трьох овочевих сівалок. 

«Ягідний рай» садитиме овочі на площі понад 10 га. Вирощений урожай передадуть для харчування внутрішньо переміщених осіб, у регіони, де бракуватиме продовольства, та українським захисникам. 

Крім того, компанія «Контінентал» допомогла з насінням картоплі й жителям Миколаївщини. Гуманітарну допомогу в регіон сформували за ініціативи Бережанської ТГ. Вантаж доукомплектували 5 т насіннєвої картоплі від «Контінентал», яку розвезли по домогосподарствах області. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua