Зерносховища НІБУЛОНу зробили майже 2 оберти з початку сезону

15 січня 2019, 09:13 3263

ТОВ СП «НІБУЛОН» досягло рекордних показників в заготівлі сільськогосподарської продукції. Так, у першому півріччі 2018/19 маркетинговому році підприємства компанії вже заготовили 3,6 млн т, що є абсолютним рекордом за весь час діяльності.

Разом із тим, за результатами першого півріччя 2018/19 маркетингового року одразу три перевантажувальні термінали ТОВ СП «НІБУЛОН» (без врахування морського перевантажувального термінала компанії у м. Миколаєві) з невеликим відривом один від одного очолили рейтингову таблицю із закупівлі сільгосппродукції, говориться у повідомленні компанії.

Зокрема до трійки лідерів увійшли два з наймолодших підприємств компанії —  запорізька філія «Хортиця» (246,8 тис. т, що на 37% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року) і  миколаївська філія «Вознесенська» (244,1 тис. т, що на  23% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року), а також херсонський перевантажувальний термінал філії «Козацька» (240,6 тис. т).

«Зважаючи на вказані показники ефективність використання виробничих потужностей та місткості зерносховищ на підприємствах лише за шість місяців поточного маркетингового року у всіх названих трьох перевантажувальних терміналах уже склала понад  3 оберти», — говориться у повідомленні.

На сьогодні загальний обсяг зберігання зерна компанії становить 2 млн т. Таким чином, заготовивши за 6 місяців поточного маркетингового року 3,6 млн т продукції, підприємства компанії зробили вже майже 2 оберти.

«Враховуючи великий попит на перевантажувальні термінали і зернові склади компанії у сільгосптоваровиробників і їхню активну співпрацю з нами, до початку 2019/20 МР компанія «НІБУЛОН» має намір збільшити потужності зі зберігання сільгосппродукції п«яти своїх підприємств у Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, у тому числі філій «Вознесенська» (22 тис. тонн) та «Хортиця» (16,5 тис. т)», — додали в компанії.


Для довідки: Основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим в м.Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь в більш ніш 20 країн світу.