Виробник: Старт весняної посівної стримує ситуація з пальним

24 березня 2022, 16:05 731

Агрофірма «Ольгопіль» готова до проведення весняних польових робіт.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, озимина, яка займає найбільший клин на полях агрофірми «Ольгопіль»,  наразі в доброму та задовільному стані.

«Найкраще перезимували пшениця та ріпак, які займають більше половини площ. Ще до здороження господарство подбало про спектр засобів захисту, що забезпечило належні сходи. Складніша ситуація із пальним, яке стало одним зі стримуючих факторів для старту весняної посівної», — визнає керівник агрофірми Павло Каленич.

Однак наразі держава напрацьовує механізми забезпечення аграріїв пальним, відтак механізатори господарства готуються до весняної посівної кампанії.

«Ми встигли вчасно провести осінню посівну, отримати гарні сходи і подбати про захист рослин. Суттєві зниження мінімальних температур, які спостерігалися протягом лютого, були нетривалими, тому значних пошкоджень і загибелі не було. Озимина на полях господарства у належному стані, — каже Павло Каленич. – На щастя, потребу в засобах захисту й міндобривах для озимини вдалося закрити ще торік, до здорожчання, а от за насіння зернових для весняної посівної оплатити у повному обсязі до війни не встигли, але маємо домовленості з компаніями-виробниками, і питання вже вирішене. Для старту під питанням було пальне, яке потрібно закупляти щомісяця. Свої пропозиції щодо збору актуальних потреб у паливно-мастильних матеріалах, мінеральних добривах та насінні владі надали, чекаємо на відповідь і готуємося до виходу в поле».


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 4,89 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.