В ІМК очікують, що кукурудза і соняшник швидко наздоженуть відставання у вегетації

23 червня 2021, 09:53 1979

Холодна весна й рясні дощі цього року трохи сповільнили вегетацію кукурудзи й соняшнику на полях ІМК.

Про це розповів головний агроном ІМК Олександр Гірман на сторінці «Працюй з ІМК» у Facebook.

Він зазначив, що все ж обидві культури загалом у доброму стані: соняшник у фазі від 6 до 12 листків, кукурудза — від 5 до 9.

«По соняшнику ми вже внесли ґрунтовий і страховий гербіцид, триває внесення першого фунгіциду. По кукурудзі повністю внесений ґрунтовий і завершуємо вносити страховий, скоро розпочинатимемо підживлення. Оскільки зараз погодні умови покращилися, є підстави сподіватися, що найближчим часом обидві культури наздоженуть відставання у вегетації», — додав Гірман.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $31,7 млн і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.