В Агропродсервісі підбили підсумки рекордів 2021 року

10 січня 2022, 11:10 490

Джерело фото: Агропродсервіс

Компанія «Агропродсервіс» у 2021 р. встановила кілька рекордів у рослинництві та тваринництві.

Про це розповів генеральний директор компанії Андрій Баран, повідомляє «Агропродсервіс» на своїй сторінці у Facebook.

«Вперше ми зібрали понад 200 тис.т зернових та зерно-бобових, в т.ч. вперше понад 100 тис.т кукурудзи.Вперше урожай озимої пшениці по компанії – 75 ц/га. Вперше за цим показником лідером стало ТОВ «Дружба» (керівник Наталія Янкевич) – 85,6 ц/га. А «Агропродсервіс Ярчівці» (керівник Василь Гамрач) вперше в своїй історії зібрали 77,2 ц/га», — зазначив він.

Крім того, «Агропродсервіс Ярчівці» вдалося досягти урожайності 67 т цукрового буряка з гектару. Перший урожай за технологією «ноу-тілл» зібрали в СТОВ «Вікторія» (керівник Степан Маціборка).

«Вперше нами заповнено всі виробничі потужності галузі свинарства, вперше ми наростили поголів’я до 155 тис. голів. і отримали 16,2 живонароджених поросят від однієї свиноматки.

Цього року ми вперше завезли 1200 голів нетелів з-за кордону, в т.ч. вперше закупили нетелів породи «джерсей» та м’ясних порід», — додав Андрій Баран.

Також він відзначив досягнення молочного напрямку, зокрема, компанія продала більше 50 т молока за один день, а також на фермі с.Теофіпілка (керуючий Теодозій Олійник) річний надій молока на одну фуражну корову в заліку склав 11360 кг.

«Вперше ми виготовили близько 90 тис.т комбікормів (керівник Микола Городиський). Вперше нашими елеваторами за сезон було перероблено більше 300 тис.т зернових та олійних культур», — уточнив Андрій Баран. 

У той же час мережа фірмових магазинів «Студія м’яса» почала відкривати супермаркети.


Для довідки: ПАП «Агропродесервіс» — одна з найбільших компаній Тернопільщини, що займається рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом, насінництвом, працює у сфері послуг (збір та сушіння зерна) в яку входить ТОВ «Тернопільський м'ясокомбінат» та мережа магазинів «С-М». Земельний банк компанії становить близько 37 тис. га.