Український виробник дріжджів отримає €3 млн від ЄБРР

20 вересня 2022, 15:55 2195

Європейський банк реконструкції та розвитку і «Райффайзен Банк» нададуть компанії «Ензим» фінансування до 100 млн грн (еквівалент €3 млн), з якого 60 млн грн буде гарантовано ЄБРР на основі угоди про розподіл ризиків.

Про це говориться у повідомленні банку.

Як зазначається, компанія «Ензим», що належить до сегменту малих і середніх підприємств та є існуючим клієнтом ЄБРР, забезпечує понад 50% загального обсягу виробництва дріжджів в Україні, а також експортує свою продукцію у 19 країн, в основному до Європейського Союзу.

«Спільне фінансування «Райффайзен Банку» та ЄБРР задовольнить потреби компанії в оборотному капіталі та допоможе їй закупити сировину, необхідну для підтримання на поточному рівні обсягів виробництва у сезонах 2022-2023 рр.» — пояснюють у фінустанові.

Це фінансування допоможе компанії «Ензим» продовжувати виробництво, а отже підтримає господарську діяльність в Україні в цілому, що сприятиме досягненню основної мети — збереженню джерел засобів для існування людей, додали у ЄБРР.


Для довідки: «Ензим» займається виготовленням пресованих та сухих хлібопекарських дріжджів, добавок для хлібопекарського та кондитерського виробництва, активних кормових дріжджів. Компанія займає близько 60% українського ринку дріжджів. 40% продукції відправляє на експорт до 16 країн світу.