Українська сікера поїде до Японії

28 вересня 2022, 19:00 3579

Компанія «Медовий Спас» (Київська обл.) незабаром експортуватиме до Японії медовий напій — сікеру.

Про це в ексклюзивному коментарі журналу «Напої. Технології та Інновації» розповів власник і директор компанії «Медовий Спас» Сергій Липко.

«До війни ми брали участь у міжнародній виставці. До нашого стенду підійшли японці, і їм сподобалася наша сікера. Згодом вони відвідали наше виробництво. Їм сподобалися умови, в яких ми виготовляємо напої. Також переконливим аргументом для співпраці стала наявність у нас сертифікату ІSО 22000:2018, який гарантує безпечність виробництва і продукту.

Зараз ми готуємо до відправлення 3 різновиди сікери — «Особливу», «Рожеву», «Червону». Побачимо, як сприймуть наші напої японські споживачі. Якщо їм сподобається, то, можливо, замовлення в майбутньому збільшаться», — зазначає він.

Сергій Липко додає, що стабільному розвитку компанії стала перешкодою війна.

«Від 24 лютого під Броварами стояли росіяни, на нашу територію впало 8 серйозних уламків. Виробництво зупинили. Але з червня відновили роботу, незважаючи на те, що наш головний інженер пішов добровольцем воювати. Було важко запустити виробничий процес по-новому. Але все вдалося. Ми вже заклали сікеру «Червону», закладаємо «Витриману», «Золоту» і «Петнат». Ціну на продукцію не піднімали і не плануємо піднімати до кінця війни, щоб наші напої були доступними для різних категорій споживачів», — розповідає Сергій Липко.