У Криму торгують олією з окупованого заводу у Запорізькій області

18 червня 2023, 10:28 1493

Олія торговельної марки «Оліс» продається у кримських магазинах. При цьому законні власники заводу-виробника не мають доступу до потужностей в окупованій Василівці Запорізької області.

Про це «Центру журналістських розслідувань» повідомила  генеральна директорка ТОВ «Фірма «Оліс ЛТД» Ірина Золотаревська.

Зазначається, що етикетка пляшки, яка продається на окупованому півострові, виконана українською мовою, а юридична адреса виробника в Запоріжжі та адреса виробництва у Василівці співпадають з реєстраційними даними ТОВ «Фірма «Оліс ЛТД» та його заводу на окупованій території.

«Вже рік ми не маємо доступу на завод, розташований у Василівці. Тож про те, чи працює виробництво і чи реалізується продукція, а також хто очолює «віджате» підприємство, інформації не маємо. Про незаконне заволодіння майном Фірма «Оліс ЛТД» подала заяву правоохоронним органам України», — повідомила Ірина Золотаревська.

У відкритих джерелах інформації про те, що в окупованій Василівці за російським законодавством зареєстроване підприємство з виробництва олії, знайти не вдалося. 

Натомість на сайті окупаційного «міністерства» майнових відносин у переліку «безхазяйного майна» є докладний перелік майна «Оліс» — від земельних ділянок, виробничого обладнання до ємностей для олії.