Створена ексменеджерами Louis Dreyfus компанія припиняє діяльність в Україні

18 березня 2024, 17:04 2333

Торгова компанія Sierentz Global Merchants припиняє торгівлю зерном у світі, персонал звільняється.

Про це повідомили джерела Reuters, пише Nasdaq.

Зазначається, що зерновий підрозділ Sierentz, заснований 2017 року групою колишніх трейдерів Louis Dreyfus Company і розташований у Женеві (Швейцарія), був націлений на експорт чорноморського зерна переважно з України.

П'ять джерел у компанії та за її межами, які відмовилися назвати свої імена, оскільки це питання є делікатним, сказали, що багато трейдерів уже пішли, зокрема з женевського та київського офісів.

Серед причин рішення співрозмовники називали збитки в Україні, труднощі через те, що вони занадто залежали від країни походження, складнощі з роботою деривативів, а також невдалі кадрові зміни.

Два джерела сказали, що Sierentz продовжить сільськогосподарську діяльність у Бразилії та росії.

Водночас компанія продовжує працювати з двома трейдерами в Бразилії та одним у Сінгапурі, які також підуть до літа. Голова глобальної торгівлі Sierentz Сезар Соарес все ще перебуває в Женеві, де залишаються деякі працівники, щоб підтримувати діяльність із виробництва сої в Бразилії.

Уточнюється, що 2019 року компанія Sierentz припинила свою діяльність з торгівлі пальмовою олією в Сінгапурі. Вона заявила, що хоче зосередитися на торгівлі зерном та іншими олійними культурами.