Розвиток і залучення персоналу допомагає агрохолдингам втримати працівників

07 липня 2024, 13:50 1049

У компанії Kernel 10 років займалися програмами розвитку та залученням персоналу, і за останні два роки вдалося забезпечити активи людьми. Особливо актуальним це стало в період війни, коли простежується дефіцит кадрів.

Про це розповіла директорка з персоналу компанії Kernel Наталія Теряхіна під час конференції «Agro Ukraine Summit 2024».

«Ми створили проєкт «Матриця кваліфікацій», коли на кожну робочу посаду вищого рівня є претенденти з нижчої посади. На всі позиції, на які складніше навчити людину за два роки, у нас підготовлені внутрішні працівники. Таким чином, якщо «випадає» людина з високою кваліфікацією, вона замінюється іншим внутрішнім працівником», — пояснила HR-фахівчиня. 

Наразі, з огляду на ризики, одна з основних задач HR-менеджерів — це збереження ключової експертизи компанії, каже Наталія Теряхіна. І у Kernel почали це робити ще до війни, розуміючи, що збереження ключової експертизи і вміння масштабувати її — один із аспектів успішного бізнесу. У компанії впровадили дистанційні масштабні курси за всіма технологічними процесами (виробництво олії, елеватори, залізнична логістика, автологістика, закупівлі), тобто тим, що додає цінності бізнесу.

«Щодо кадрового дефіциту, то питання не тільки в залученні працівників, а і в їхньому утриманні, і з цим варто працювати паралельно», — додала Наталія Теряхіна.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua