Пшениця — лідер експорту агропродукції з Маріуполя

16 липня 2021, 08:00 2784

Компанія «УкрТрансАгро» (входить в зерновий бізнес Маріупольської Інвестиційної Групи — UTA Group) за підсумками 2020/21 МР відвантажила на експорт понад 430 тис. т агропродукції.

Частка UTA Group в перевалці експортної агропродукції з Маріуполя складає більше 40%, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, частка пшениці, в загальному обсязі агропродукції, склала близько 83%, ячмінь — 7%, кукурудза — 4%, горох — 3%, сорго — 2%, соняшник — 1%.

Основними клієнтами компанії за звітний період залишалися такі компанії, як «Сангрейн Інвест» (пшениця, кукурудза, соняшник), Millcorp Geneve Sa (пшениця), GrainExpo (пшениця), «СвітАгроТрейд» (пшениця, кукурудза), HarvEast (пшениця, горох).

Основним імпортером пшениці, як і в попередній період, став Ліван — 43% від загального обсягу відвантаженої агропродукції. Також імпортерами з Азовського регіону, як і раніше, є: Єгипет (19%), Туреччина (15%), Ізраїль (8%), Італія (5%), Лівія (4%), Туніс (4%), Греція (2%).

За звітний період термінал прийняв понад 12690 автомобілів з агропродукцією. Було здійснено експедирування 66 судів.

Компанією «УТА Логістик» було організовано перевезення понад 117 тис.тонн агропродукції власним і найманим автотранспортом.

Компанія «Світ Агро Трейд» закупила і продала 30 тис.тонн агропродукції, в тому числі на експорт — 20 тис.тонн.

Фумігаційна компанія «Мартлет» здійснила обробку 490 тис.тонн вантажів, при цьому частка послуг, надана в Маріуполі — 87%, в Бердянську — 9%, Миколаєві — 4%.

Компанія «Марітайм Логістікс» за звітний маркетинговий рік надала послуги агентування 69 судам, а саме: під зернові вантажі — 48 судам; під генеральні вантажі — 3 судам; під проектні вантажі — 4 судам; по зміні моряків на зовнішньому рейді Маріуполя — 8 судам; ремонт — 6.

«Незважаючи на всі випробування, з якими зіткнулася наша група в минулому маркетинговому році, кожна компанія показала хороший результат роботи. У звітному періоді відбулася важлива подія для Групи, ми придбали сільськогосподарське підприємство під Маріуполем, тим самим завершивши повністю наш логістичний ланцюжок. Тепер наш виробничий ланцюжок має всі ланки: наземна логістика — від поля нашого зернового господарства до терміналу і морська — від терміналу через агентування, фрахтування та оперування судами до кінцевого покупця. Завдяки комплексному наданню послуг на агроринку Східної України, ми продовжуємо бути лідерами в нашому регіоні. Ситуація з блокуванням роботи нашого терміналу, змусила нас задуматися над масштабуванням послуг кожної компанії, що ми плануємо здійснити в новому МР», — сказав генеральний директор ТОВ «УкрТрансАгро», директор ТОВ «УТА Логістик» Павло Плотніков.


Для довідки: «Укртрансагро» — оператор зернового ринку, що надає комплекс послуг з приймання, накопичення, зберігання і відвантаження на морські судна, ж/д і автотранспорт зернових і олійних культур і послуг сертифікованого зернового терміналу. Також надає послуги логістичної і експедиторської компанії (через ТОВ «УТА Логістик»). Знаходиться під управлінням ТОВ «Керуюча компанія «Маріупольська Інвестиційна Група».