ПАЕК планує закласти у сховища 12 тис. т овочів

18 вересня 2024, 16:09 544

ТОВ «СП «ПАЕК» розпочало закладання овочів на зберігання.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

За словами власника агрохолдингу Юрія Кормишкіна, зберігати планують цибулю, буряк, моркву, картоплю, капусту та гарбузи. Для цього на одне з господарств було придбано механізовану лінію для завантаження контейнерів.

«Овочівництво — це завжди велика кількість людей. А людей наразі немає в тій кількості, яка необхідна для повного забезпечення усіх операцій. Пішли шляхом механізації та автоматизації виробничих процесів. Механізований збір урожаю, сортувальні лінії, пакування, закладання в склади. Крайнє наше придбання — це лінія завантаження контейнерів плодоовочевою продукцією, яку надалі складуємо в овочесховища та холодильники на зберігання», — розповідає Юрій Кормишкін. 

Для зберігання плодоовочевої продукції ТМ «Смакота» в компанії ТОВ «СП «ПАЕК» використовують як власні склади, так і винаймають. За словами Юрія Кормишкіна, за запланованих обсягів виробництва плодоовочевої продукції планові потужності складають більше 12 тис. т одночасного зберігання овочів.

«Овочівництво — це повний цикл виробництва. Коли ти вирощуєш продукцію, її потрібно зібрати і десь зберігати. Для кожної культури є свої умови та вимоги. Менше ніж за рік ми змогли підготувати базу для зберігання плодоовочевої продукції як у складах, так і в холодильниках загальною потужністю більше 12 тис. т одночасного зберігання», — ділиться Юрій Кормишкін.