Основним інвестором Чугуївського ОЕЗ став ПУМБ

19 жовтня 2016, 10:52 2544

«Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) викупив права вимоги за кредитом банку «Форум», заставою за яким був «Чугуївський олійно-екстракційний завод» (Харківська область).

Про це з посиланням на повідомлення банку пише «Інтерфакс-Україна».

Відзначається, що на початковому етапі будівництва власник підприємства залучив кредитні кошти у банку ПУМБ під заставу нерухомості підприємства й у банку «Форум», чий кредит був забезпечений частиною обладнання заводу.

Чугуївський ОЕЗ році було введено в експлуатацію в 2015 р. До того моменту банк «Форум» було виведено з ринку.

«На ПУМБ як на єдиного інвестора лягло вся навантаження щодо фінансування підприємства — завод, що залежить від сезонних чинників, вимагає щорічних фінансових вливань для підтримки виробничого циклу», — йдеться в повідомленні.

Як основний фінансовий партнер Чугуївського ОЕЗ ПУМБ прийняв рішення викупити права вимоги за кредитом банку «Форум» і таким чином консолідувати в заставі цілісний майновий комплекс підприємства.

Наприкінці вересня на відкритих торгах, проведених Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, кредит банку «Форум» було викуплено ПУМБ за 158,18 млн грн.

«На даний момент ПУМБ є основним інвестором Чугуївського ОЕЗ і зацікавлений у стабільній роботі підприємства», — заявили в банку.


Для довідки: власником Чугуївського ОЕЗ є ТОВ «Ексімагроком». «Ексімагроком» в грудні 2014 р. завершило будівництво олійно-екстракційного заводу в місті Чугуєві Харківської області з потужністю переробки насіння соняшнику 1200 т на добу. Річний обсяг виробництва становить 432 тис. т.

ПУМБ засновано в 1991 році. Найбільшим акціонером банку на початок січня 2016 року було ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24%), а власником істотної участі — Рінат Ахметов (опосередкована участь 99,9011%).