НІБУЛОН розширив географію експорту агропродукції

14 січня 2022, 09:14 205

Джерело фото: nibulon.com

Компанія «НІБУЛОН» за підсумками 2021 р. досягнула найкращих результатів за усю історію відвантажень сільськогосподарської продукції в розрізі місяця, кварталу, півріччя та календарного року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Рекордними стали серпень із показником 700,9 тис. т, 4-й квартал — 1,88 млн т, 2-ге півріччя – 3,71 млн т. Як закономірний результат усерівневої злагодженої роботи – новий абсолютний рекорд за рік — понад 5,64 млн тонн відвантаженої сільгосппродукції», — уточнюється у повідомленні.

Як зазначається, важливою передумовою нарощення показників торговельної співпраці став рекордний врожай пшениці, кукурудзи та ячменю в Україні в 2021 році, відповідно на яких і була зосереджена основна увага компанії. Від загального обсягу відвантажень ці культури займають більше 90%, решта припадає на ріпак, сою та сорго.

Значним досягненням минулого року стало й розширення географії експорту: відвантаження було здійснено до 38 країн. Для порівняння, у 2020 році цей показник становив 32 країни, а у 2017—му — 23 країни.

За словами головного менеджера в оптовій торгівлі зерновими культурами компанії «НІБУЛОН» Дмитра Фурди, ключовим імпортером залишається Китай, куди було відвантажено близько 1,5 млн тонн кукурудзи та ячменю. Друге місце посів Єгипет куди було відвантажено близько 630 тис. тонн пшениці і кукурудзи. Третє місце за Індонезією із обсягом у 615 тис. тонн. Також 2021 року відкрито нові напрямки експорту — країни Африки та Азії (Нігерія, Камерун, Гана, Ірак).