НІБУЛОН підтвердив намір вкласти в інфраструктуру Єгипта $2 млрд

04 липня 2018, 11:05 4235

Компанія «НІБУЛОН» має намір реалізувати довгострокову інвестиційну програму у Єгипті загальною вартістю $2 млрд.

Про це говориться у повідомленні «НІБУЛОНу».

«Це довгострокова інвестиційна програма, яка передбачає загальний обсяг інвестицій до $2 млрд і розрахована на 7-10 років», — сказав генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський. 

За його словами, першим етапом цього проекту на 2018-2019 роки є інвестування до $200 млн.

Реалізація програми передбачає відкриття підприємства компанії «НІБУЛОН», яке буде працювати на території Єгипту і в рамках єгипетського законодавства.

Також у найближчих планах компанії здійснення додаткових візитів фахівців компанії до Єгипту для прийняття остаточного рішення щодо реалізації інвестиційного проекту, який буде включати модернізацію наявних елеваторів у цій країні, будівництво нових, а також зведення флоту на суднобудівних заводах країни для перевезення зерна річкою Ніл та її рукавами.

Також уточнюється, що «НІБУЛОН» продовжуватиме інвестувати в економіку України і нарощувати обсяги інвестицій.

«У цьому році заплановано розпочати будівництво двох перевантажувальних терміналів у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Крім того, збільшуються потужності перевантажувального термінала компанії у м. Кременчук (Полтавська обл.), а також проводиться реалізація інвестиційної програми в суднобудівній галузі (зведення вантажного флоту), а також реконструкція суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» у м.Миколаєві», — розповіли у компанії.


Для довідки: раніше Reuters з посиланням на Міністерство постачання Єгипту, повідомляло, що ТОВ СП «Нібулон» планує інвестувати $ 2 млрд. У будівництво нових зерносховищ в Єгипті.

Основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніж 20 країн світу.