Будівництво заводу з кондитерської переробки фундука компанії Filbert (Одеса) обійшлося у понад €700 тис., понад €400 тис. — вкладення в обладнання.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник підприємства Максим Шейко, пише AgroTimes.
Частку цієї суми — майже €207 тис. — склали кошти державного гранту за програмою «єРобота».
«Ми одні з перших на Одещині подали документи на отримання гранту на максимальну суму 8 млн грн», — розповів Шейко.
Завод будували в умовах війни прискореними темпами — з серпня по грудень, тоді ж Filbert отримав італійське обладнання, а в січні — пакувальну лінію українського виробництва.
«Завод будували за всіма нормативами та вимогами для подальшого отримання сертифікатів ISO 22000 та HACCP, а у березні їх отримали, — зазначив власник компанії. — У січні-лютому зробили тестові запуски підприємства за участю налаштувальників з Італії та українських кондитерів».
У лютому-березні завод почав відвантажувати продукцію торговельним мережам.