Мрія заплатила 56 млн грн податків

01 серпня 2016, 13:36 2044

Загальна сума податків, сплачених «Мрія Агрохолдинг» до бюджетів усіх рівнів від початку поточного року, склала 55,87 млн грн.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Також за І півріччя 2016 р. агрохолдинг надав 7,5 млн грн на соціальну підтримку громад в шести областях своєї присутності на Західній Україні (Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська). Благодійну фінансову допомогу Компанія спрямувала у різні соціальні сфери: на підтримку освіти, медицини, розвиток інфраструктури, духовність, благоустрій, культуру та спорт, підтримку бійців АТО, забезпечення адміністративних потреб громад, адресну допомогу населенню тощо.

Генеральний директор «Мрія Агрохолдинг» Саймон Чернявський підкреслив, що прагне, аби громади бачили в компанії надійного партнера.

«Ми розуміємо потреби громад, але вони розуміють їх краще, і саме тому ми даємо людям можливість самостійно вирішувати, на що спрямувати 70 із 100 грн, які вони отримують від Агрохолдингу за кожен га землі в обробітку для реалізації соціальних проектів. Щодо решти, то 20 грн з га йдуть на централізовані програми на рівні району, а 10 грн — на підтримку АТО. Ми вчасно та належно виплачуємо своїм пайовикам орендну плату, адже хочемо працювати на цій землі довго та ефективно, із взаємною користю, дотримуючись європейських принципів чесності та прозорості», — сказав він.

Також Саймон Чернявський додав, що агрохолдинг сплачує усі належні податки до бюджетів, популяризує та впроваджує кооперативний рух на селі, — в цьому і є майбутнє села.

Серед найвагоміших соціальних ініціатив, які «Мрія» вже встигла реалізувати за І півріччя 2016 р.:

  • встановлення енергозберігаючих вікон та дверей в школах, садочках, лікарнях, клубах та адмінбудівлях на суму 646,2 тис. грн;
  • допомога у розмірі понад 450 тис. грн у розмитненні та транспортуванні з Європи кількох партій медичного обладнання для лікарень Тернопільщини, Хмельниччини, Івано-Франківщини та Буковини;
  • надання 122 т власновирощеної картоплі соціальним закладам шести областей для забезпечення харчування на суму 463 тис. грн;
  • допомога бійцям АТО на суму 706 тис. грн.

Крім того, на допомогу селянським кооперативам та підтримку кооперативного руху від початку року «Мрія» спрямувала загалом вже 215 тис. грн, зокрема на закупівлю саджанців для створеного минулоріч кооперативу з вирощування малини у с. Хоробрів Тернопільської обл., на обладнання для швейного кооперативу у с. Подвірне Чернівецької обл., на участь пайовиків у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі «Щедрий Край» с. Старий Почаїв Тернопільської обл.

 

Для довідки: У серпні 2014 р. один «Мрія Агрохолдинг» оголосив про неможливість розплатитися за боргами. На той момент компанія заборгувала кредиторам і контрагентам $1,3 млрд. Це стало найбільшим дефолтом серед українських аграрних компаній. Після судів та звернень в правоохоронні органи кредиторам вдалося змінити менеджмент агрохолдингу, а одного з ключових акціонерів «Мрії» — Миколу Гуту — оголосили спочатку в український, а потім і в міжнародний розшук.

Зараз її активами розпоряджається призначений кіпрським судом адміністратор. Комітет кредиторів поставив на чолі підприємства нового гендиректора — Саймона Чернявського.