МХП за рік сплатив 4,6 млрд грн податків

13 лютого 2023, 18:00 1632

Підприємства агрохолдингу МХП у 2022 році перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 4,6 млрд грн у вигляді податкових нарахувань, внесків і зборів.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«До загальнодержавного бюджету за рік перераховано 1,026 млрд грн. До місцевих бюджетів перераховано 2,038 млрд грн. Сума єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування робітників компанії становила 1,534 млрд грн», — додали в компанії.

Також зазначається, що компанія підтримує роботу підприємств за винятком підприємства «Український бекон», роботу якого компанія була вимушена тимчасово призупинити через посилення бойових дій у Донецькій області.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.