Астарта за рік сплатила 1,6 млрд грн податків

31 січня 2023, 18:00 1411

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» у 2022 році сплатили 1,62 млрд грн податків та зборів до бюджетів усіх рівнів.

З цієї суми понад 991 млн грн отримали місцеві бюджети територіальних громад у Полтавській, Вінницькій, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Харківській областях України. А до державного бюджету надійшло 629 млн грн, говориться у повідомленні компанії.

«У 2022 році ми сплатили більше податків, ніж у 2021-му. І я впевнений, що сьогодні вже значно більше компаній в Україні, які готові платити податки у повній мірі й навіть більше, і їхній приклад дуже важливий», — зазначив СЕО та мажоритарний акціонер агропромхолдингу «Астарта» Віктор Іванчик.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).