KWS виплатить понад €26 млн дивідендів

11 січня 2022, 13:26 393

Акціонери компанії KWS SAAT SE & Co. KGaA на віртуальних щорічних зборах акціонерів затвердили запропоновані керівництвом рішення щодо усіх питань порядку денного.

Як говориться у повідомленні компанії, на цьогорічних зборах акціонерів було розпочато вже раніше анонсовану багатоетапну зміну поколінь у виконавчій та наглядовій раді компанії. Леон Броерс полишить виконавчу раду KWS, як і планувалося, наприкінці року.

До виконавчої ради увійде Ніколас Віландт, який з січня 2022 р. відповідатиме за бізнес-підрозділи кукурудзи в Європі та Південній Америці. Фелікс Бюхтінг очолюватиме бізнес-підрозділ дослідження та селекції. Пітер Хофман візьме на себе відповідальність за зернові, олійний ріпак/спеціальні культури та органічне насіння та овочі. Крім того, протягом поточного фінансового року сфери корпоративного управління, відповідності нормативним вимогам (Compliance) та управління ризиками буде передано під відповідальність фінансового директора, тобто їх контролюватиме Єва Кінлі.

«Найближчими роками плануються подальші кадрові зміни; тоді мають бути призначені наступники голови наглядової ради та речника виконавчої ради», — додали в компанії.

Крім того, були озвучені економічні результати компанії за минулий 2020/2021 фінансовий рік. Обороти групи компаній KWS збільшилися на 2% до €1,3 млрд, тоді як чистий прибуток за рік і прибуток на акцію зросли значно суттєвіше, а саме на 16%.

З огляду на такі високі результати, щорічними зборами акціонерів було підтримано пропозицію Виконавчої та Наглядової ради про виплату більших дивідендів у розмірі €0,80 (минулого року €0,70). Таким чином, між акціонерами KWS SAAT SE & Co. KGaA буде розподілено €26,4 млн (минулого року €23,1 млн).

Разом з тим виконавча рада підтвердила прогнози на 2021/22 фінансовий рік. Очікується, що обороти групи компаній KWS зростуть на 5-7%, маржа показника EBIT становитиме приблизно 10%, а з урахуванням впливу платежів, що не спричиняють змін у фінансових активах, у рамках розподілу купівельної ціни на придбання компанії – у межах 11-12%. Коефіцієнт науково-дослідної роботи становитиме 18-20%.


Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить в п’ятірку світових лідерів з виробництва насіння. У 2020/21 фінансовому році понад 6000 співробітників в 70 країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі €1,3 млрд. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 165 років. Вона спеціалізується на селекції, виробництві та продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку, соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності та покращення стійкості до хвороб, шкідників та абіотичного стресу. З цією метою в 2019/2020 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження понад €250 млн.