Контінентал нарощує складські потужності для зберігання насіннєвої картоплі

07 грудня 2021, 12:36 1972

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» запустила в роботу новий склад для зберігання насіннєвої картоплі. Нове сховище потужністю 3 тис. тонн одночасного зберігання обладнали на виробничій базі у с. Батятичі (Львівська обл.).

Про це повідомляє прес-служба компанії.

На оснащення складу «Контінентал» спрямував 3,2 млн грн.

«Ми отримали вищий за планові показники врожай насіннєвої картоплі — 36,2 т/га. За підсумками сезону валовий збір насіннєвих сортів перевищив 15,6 тис. тонн, тому нам були потрібні додаткові потужності для їх зберігання. Ми плануємо й надалі збільшувати обсяги насіннєвої картоплі, відповідно, виникає потреба в нарощуванні складських потужностей», — розповів керівник кластера «Картопля» «Контінентал Фармерз Груп» Орест Кравчук.

На новому складі врожай складено в ящики. Щоб зберегти якість насіннєвої картоплі до весни, у картоплесховищі встановили сучасну систему вентиляції, контролю температури й вологості від компанії «Толсма Текнік».


Для довідки: Компанія «Контінентал» — лідер на картопляному ринку в Україні. Вирощує чипсові, насіннєві та продовольчі сорти культури. Загальна площа, відведена під  картоплю цього сезону, — 1,8 тис. га. Для зберігання врожаю компанія використовує сучасні склади в Тернопільській і Львівській областях загальною потужністю 103 тис. тонн. «Контінентал» і надалі розширює свої потужності. Цього року він збудував та запустив одне із найсучасніших картоплесховищ в Україні загальною місткістю понад 100 тис. тонн у с. Чуква (Самбірський р-н, Львівська обл.).