Касьянов: Експорт борошна збільшиться на третину

23 серпня 2016, 10:00 2553

Голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов прогнозує щорічні темпи приросту експорту борошна українськими аграріями на 30-35%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Щорічне зростання експорту борошна, на думку голови Ради директорів KSG Agro, відбувається внаслідок того, що покупці з зарубіжних ринків самі виходять на українських продавців борошна з пропозиціями про продаж цього продукту. Зростаючий попит з боку іноземних компаній відзначався в нинішньому році, та буде зберігатися в найближчі роки. І це при тому, що нинішній рік і так став рекордним за загальними обсягами експорту борошна українських виробників.

«У наших борошномельних підприємств немає альтернативи виходу на експортні ринки, оскільки внутрішнє споживання борошна поступово знижується. По суті, експорт борошна допомагає галузі вижити, не кажучи вже про те, щоб розвиватися», — вважає Сергій Касьянов.

За даними голови холдингу, близько половини борошняного експорту припадає на Китай. Частка КНДР в розподілі експортних поставок буде рости 1 далі. За словами Сергія Касьянова, серед інших країн, які будуть нарощувати споживання українського борошна — Ізраїль, країни Африки і Близького Сходу.

Сергій Касьянов вважає, що державі необхідно допомогти аграріям розкрити інші експортні можливості, крім поставок борошна за кордон.

«Дуже важливо, щоб агрокомпанії могли активніше експортувати також продукцію тваринництва, зокрема, свинарства, адже там інша додана вартість. А це можливо після зняття на міждержавному рівні бар'єрів, в тому числі по ветеринарному контролю», — каже аграрій.

Голова Ради директорів KSG Agro вважає, що найбільш пріоритетними ринками для українських експортерів є ринки ЄС і Китаю.


Для довідки: KSG Agro успішно розвиває експорт борошна, продукція підприємства «Переробник» поставляється на експорт китайським партнерам.

KSG Agro створена в 2001 р. Підприємства, що входять до неї, розташовані в Дніпропетровській і Харківській областях. Компанія розвиває свинарський напрямок, займається рослинництвом, переробкою, виробництвом борошна й біопалива.