ІМК не змінює сівозміну

16 квітня 2022, 08:00 1337

В аграрній компанії ІМК не планують змінювати сівозміну.

Про це в онлайн-ефірі в Instagram зазначив генеральний директор підприємства Алекс Ліссітса.

«Засоби виробництва були закуплені раніше, тому, скоріше за все, залишаться заплановані пропорції: пшениця вже посіяна, кормові культури для тваринництва будемо сіяти, а пропорція кукурудзи та соняшнику залежатиме від того, де і коли зможемо зайти в поля, скільки посіяти та якими будуть погодні умови», — додає він.

На уточнююче питання щодо ситуації з замінованими полями компанії, Алекс Діссітса додав, що ситуація в Україні змінюється щодня. 

«Ще два тижні тому було близько 20-25% сільгоспугідь під окупацією. Зараз ситуація виглядає іншим чином, але в Чернігівській, Сумській, півночі Київської області є проблеми, коли без дозволу ЗСУ не можна заходити в поля, адже є багато ділянок, де залишилися касетні бомби, залишки снарядів. На сьогодні 5-7% сільгоспугідь заміновані та небезпечні для використання», — каже він.

За його словами, на півночі Чернігівської області, де була повна окупація і велися бої, компанія ІМК поки не проводила робіт, оскільки це досить небезпечно. 

«Можливо, через два тижні розпочнемо підживлювати пшеницю. В центральній частині Чернігівської області є певні села, де велися бої, і тому там спочатку працюватиме ДСНС, досліджуватиме місцевість, сапери працюють на полях, після чого можна буде заходити сільгосптехнікою. В Сумській області активні бойові дії велися в районі Охтирки та Тростянця, і відповідно там теж є обмеження по роботі. Тому ми щоразу звертаємося до відповідних органів, щоб вони перевірили поля», — резюмував він.