ДПЗКУ запропонує китайцям пластівці

06 вересня 2016, 14:30 2314

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) через кілька тижнів відправить до Китаю свого представника домовлятися про експорт пластівців.

Про це розповів в.о. голови правління ДПЗКУ Борис Приходько, інформує «Діло».

«Ми надто великі, щоб торгувати пластівцями на внутрішньому ринку через рітейл, тому було прийнято рішення виходити на експорт з цим видом продукції в Китай. Чому Китай? По-перше, це наш партнер, ми й так торгуємо з Китаєм і часто їздимо туди. До всього іншого, культура споживання їжі у китайців змінюється і стає більш європейською. Пластівці на сніданок зараз в Азії починають користуватися попитом», — пояснив він.

ДПЗКУ планує відправляти на експорт 80% пластівців, вироблених на заводі в Новоукраїнці Кіровоградської області (загальна потужність заводу 31 тис. т круп і пластівців на рік).


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори загальною потужністю зберігання 3,75 млн т, а також млини, комбікормовий і круп'яний заводи. Потужності портових елеваторів ДПЗКУ в Одесі та Миколаєві з перевалки зернових на експорт оцінюються самою компанією в 2,38 млн т на рік.