Епіцентр К виходить на ринок переробки зернових культур

08 липня 2019, 09:40 3161

У липні група компаній «Епіцентр К» на Вінницькому кластері аграрного напрямку розпочала виробництво борошна. Борошномельні потужності запрацювали на одному з елеваторів агрохолдингу — Гніванському ХПП.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наразі виробництво виготовляє пшеничне борошно вищого ґатунку під ТМ «Вінницьке борошно». Розфасовується воно для роздрібного продажу в паперові пакети вагою 2 кг та 5 кг, зручну та звичну для українських споживачів тару. Для гуртових покупців — в мішки вагою 50 кг.

«З входженням до сегменту продуктів переробки зерна ми починаємо новий етап розвитку агрохолдингу. З економічної точки зору це дозволить нам підвищити власну прибутковість та дещо диверсифікувати експортні ризики. На відміну від зернових культур, які переважно постачаються на експорт, виготовлене нами борошно буде реалізовуватися на внутрішньому ринку», — зазначає керівник аграрного напрямку «Епіцентр К» Василь Мороз.  

За його словами, створення та розвиток агропродовольчих ланцюжків із доданою вартістю є пріоритетним для компанії та відповідає її стратегії щодо поглиблення власної переробки. Борошно, виготовлене на Гніванському ХПП, продаватиметься через торговельну мережу «Епіцентр». Перші партії цієї продукції вже надійшли до ТЦ у Києві, Броварах, Вінниці, Дніпрі, Одесі, Львові, Хмельницькому тощо. Найближчим часом борошно можна буде придбати у всіх торговельних центрах мережі.

Також компанія налагоджує постачання власного борошна у гуртовий сегмент. Вже укладені перші угоди про співпрацю з хлібопекарськими підприємствами. 

«Для свого борошномельного виробництва компанія на 100% використовуватиме найкращу сировину — пшеницю, вирощену виключно на власних агропідприємствах», — наголошує Василь Мороз. 


Для довідки: аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» обробляє 120 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 6 елеваторів. Після завершення реконструкції діючих зерносховищ та будівництва нових елеваторів потужності компанії зі зберігання зерна виростуть до 1 млн т.