До Чернівців релокувався унікальний виробник електроніки для бджільництва

15 червня 2022, 19:00 1875

Джерело фото: Молодий Буковинець

До Чернівців переїхало підприємство «Пульс автоматика», яке виготовляє електроніку для бджільництва. Підприємство знаходилося за 16 км від Харкова — у місті Дергачі. Там складно від початку війни, і зараз теж тривають бойові дії.

Про це повідомляє «Молодий Буковинець».

«Перевозили все обладнання, готову продукцію за власні кошти. Автомобілями, які нам пропонувала влада, техніку ми не могли перевезти. Шукали невеликі автомобілі, адже великі не можна було туди заганяти, оскільки вони відразу ставали ціллю для ворога», — розповідає керівник підприємства Сергій Постельник.

За його словами, підприємство виготовляє унікальну електроніку для бджільництва  та найрізноманітнішу техніку, яка потрібна для відкачування меду. 

«Ми єдині в Україні, хто цим займається. Люди, які у нас працюють, не мають спеціальної освіти. Тут більше допомагає бажання вчитися», — каже підприємець. 

У Чернівцях винаймають два приміщення. В одному розмістили склад, в іншому — виробництво. З Харкова переїхати вдалося тільки двом працівникам, ще одна працівниця має приїхати згодом. Решту працівників знайшли серед місцевих.

«Зараз наша продукція має великий попит. Скажу вам так: бджолам все одно, є війна чи немає. Тому більшу частину привезенмх виробів уже реалізували. Я тут був 27 лютого. І вже через місяць ми відновили роботу», — розповідає Сергій Постельник.

Про те, чи буде залишати надалі свій бізнес у Чернівцях, підприємець поки що не знає: «Все можливо, зараз така ситуація, що у Харків повертатися небезпечно. Немає жодних гарантій».