До 20% угідь Agricom Group на Чернігівщині заміновано

19 квітня 2022, 17:11 1609

Близько 15-20% (1,5-2 тис. га) полів у Чернігівському кластері Agricom Group неможливо використовувати через небезпеку, яку створюють залишки боєприпасів.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

«Такі поля ніяк не використовуються — вони в замороженому стані. Ми їх визначаємо і чекаємо саперів та військових для розмінування. Наші працівники не мають доступу до цих полів, бо таку серйозну справу мають робити саме спеціалісти», — зазначив співвласник та виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник.


Для довідки: Agricom Group — українська агропромислова група, що спеціалізується на виробництві та дистрибуції продуктів харчування під ТМ «Добродія» та San Grano. Лідер із виробництва та переробки безглютенового вівса. Група об'єднує три земельні кластери у Житомирській, Чернігівській та Луганській областях із загальним земельним фондом 28 тис. га. На території Білокуракинського та Чернігівського кластерів працюють два елеваторні комплекси потужністю 63 тис. тонн. Продукція експортується до 38 країн світу (ЄС, США, Бразилія, Китай, Азія, Африка, Ізраїль, ОАЕ та ін.).