Астарта отримала $8 млн кредиту. Частину гарантує ЄБРР

26 серпня 2022, 14:51 2328

Агропромхолдинг «Астарта» уклав угоду з UKRSIBBANK BNP Paribas Group про кредит у $8 млн. Європейський банк реконструкції та розвитку гарантує 60% фінансування.

Як говориться у повідомленні ЄБРР, підтримка є частиною діяльності в Україні цього року.

«У рамках своїх зусиль, спрямованих на посилення продовольчої безпеки в Україні під час війни, ЄБРР покриває більш ніж половину ризику кредиту в розмірі $8 млн грн групі «Астарта», одному з найбільших сільськогосподарських і харчових підприємств країни, за угодою з банком-партнером UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Частка ризику ЄБРР щодо мультивалютної позики обігового капіталу становить $4,8 млн» , — говориться у повідомленні.

Зазначається, що ця позика допоможе «Астарті» забезпечити достатнє фінансування оборотного капіталу для успішного сезону вирощування сільськогосподарських культур і виробництва цукру.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).